AND MED FIGNER & MADEIRASAUCE

​l Sværhedsgrad: Middel l Antal personer: 4 l Arbejdstid: ca. 30 minutter l Stegetid: Ca. 5 timer l

Det skal du bruge​

And

  • Anton hel and (ca. 3000 g)
  • Salt & peber
  • 200 g tørrede figner
  • 1 æble skåret i både
  • 1 stor kvist rosmarin
  • 1 dl madeira
  • 2 dl bouillon

Hertil serveres asparges kartofler

​Madeirasauce

  • Sky (fra anden)
  • 1 dl madeira
  • Meljævning
  • Salt & peber

Stegte figner

  • ​3-4 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 friske figner
  • 75 g bacon i tern (lufttørret)
  • Andefedt
  • 3/4 dl Madeira

Tilberedning

​And

Indmaden tages ud, fjern det hvide flommefedt, der sidder indvendigt ved gumpen. Rens og tør anden med køkkenrulle og gnid med salt og peber ind- og udvendig. Fyld anden med figner, æble samt rosmarin og luk med en kødnål. Læg anden på en rist over en bradepande, sæt den nederst i ovnen og steg ved 130 °C. Hæld fedtet fra efter 2 timer og hæld derefter Maderia og bouillon over anden. Anden skal samlet stege i ca. 4 timer. Hæld skyen fra og parter anden. Læg stykkerne i en bradepande. Anden kan evt. tilberedes dagen før. Opbevar den i køleskabet til den varmes op.

Inden servering: Hæld lidt af andefedtet hen over den afkølede and. Varm den i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter til skindet er sprødt.

Madeirasauce

Skum skyen for fedt og kog skyen op med Madeira, (tilsæt evt. ekstra bouillon), og jævn saucen. Smag til med salt og peber. Der kan evt. tilsættes en smule kulør for at give saucen mere farve.

Stegte figner

Skær rødløgene i både, hak hvidløgene og del fignerne i kvarte. Steg baconen sprød på panden og hæld fedtet fra. Tilsæt rødløg, hvidløg og figner - steg i 3-4 minutter i lidt andefedt. Tilsæt Maderia, kog op og smag til med salt og peber.

Server anden med de stegte figner, aspargeskartofler og madeirasauce.

Tip!

Læg den frosne and i emballagen til optøning på et fad i køleskabet 2-3 døgn før servering. Gem altid det overskydende andefedt i en beholder. Kan fryses og anvendes til evt. andeconfit eller stegning.

​​

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03