AND ORANGE MED TRANEBÆRKOMPOT, STEGT RØDKÅL ORANGE & VANILJESKY

​l Sværhedsgrad: Middel l Antal personer: 4 l Arbejdstid: ca. 30 minutter l Stegetid: Ca. 5 timer l​

Det skal du bruge​

And

  • Anton Hel and (ca. 3000 g)
  • 2 appelsiner
  • Timian
  • Salt & peber
  • ¼ liter friskpresset appelsinsaft
  • ½ stang vanilje
  • ¼ liter andebouillon
  • 1 tsk. honning
  • Majsstivelse​

Hertil serveres kartofler​

Tranebærkompot

  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • ¼ dl vineddike
  • 75 g soltørrede tranebær
  • Appelsin-julienne

​Rødkål Orange

  • ½ kg groftsnittet rødkål
  • Andefedt
  • Appelsin-julienne (af 1 appelsin)
  • Timian
  • Saft fra 1 appelsin
  • 1 tsk. honning
  • Salt & peber

Tilberedning

And

Indmaden tages ud og gemmes til senere. Anden renses og duppes tør med køkkenrulle og gnides ind- og udvendig med salt og peber. Anden fyldes med appelsinbåde, et par timiankviste og lukkes med en kødnål. Anden lægges i en bradepande med brystet nedad og steges i en kold ovn ved 125 °C. Fedtet hældes fra efter 2 timers stegning og appelsinsaften hældes over anden. Anden vendes og det udtaget indmad og den flækkede vaniljestang lægges i bunden af bradepanden. Anden sættes tilbage i ovnen og steges i yderligere 3 timer. Appelsinsaften dryppes jævnligt hen over anden, der kan evt. kommes lidt andebouillon i bradepanden. Den samlede stegetid er ca. 5 timer. Når anden er færdigstegt sies skyen fra og anden parteres. De udskårne stykker lægges i et ovnfast fad.

​​

Vaniljesky

Skyen skummes for fedt og koges sammen med resten af bouillonen. Det koges ind til der er ca. 5 dl. sky. Skyes jævnes med majsstivelse (rørt ud i koldt vand) og sauces smages til med honning og salt og peber.

Tranebærkompot

Mens anden steger: Appelsinsaft, tranebær og appelsin-julienne koges ved kraftig varme i ca. 5 minutter. Herefter sættes kompotten til afkøling.

​​

Rødkål Orange

Rødkålen steges i lidt andefedt sammen med appelsin-julienne og et par timiankviste i ca. 5-8 minutter. Det smages til med appelsinsaft, honning og salt og peber.

Inden servering: Anden brunes i ovnen i ca. 6-8 minutter ved 225 °C, til skindet er sprødt.

Rødkålen serves til anden sammen med trænebærkompot, vaniljesky og kogte kartofler.

Tip!

Den frosne and i emballage bør lægges til optøning på et fad i køleskabet 2-3 døgn før tilberedning.​

Det overskydende andefedt gemmes i en lufttæt beholder. Det kan fryses ned og anvendes senere til f.eks. andeconfit eller stegning.

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03