ANDEBRYST MED FENNIKELFONDANT

l Sværhedsgrad: ​Nem l Antal personer: 4 l Arbejdstid: ca. 20 minutter l Stegetid: ca. 30 minutter l

Det skal du bruge​

  • 1-2 Anton andebryster á 250-300 g
  • Honning
  • 1 kg Mallorca eller asparges kartofler
  • Salt
  • Smør eller andefedt
  • 2 fennikler
  • ½-1 dl andefond (kan bl.a. købes i assorterede supermarkeder)
  • 8 forårsløg
  • Citron
  • En håndfuld hasselnødder
  • Ærter eller ærteskud

Tilberedning​

​Skindet skæres af andebrysterne og kødet skæres i tynde strimler. Andestrimlerne krydres let med salt og peber og svitses med smør og en stor skefuld honning på en varm pande i 2-3 minutter på hver side.

Kartoflerne vaskes og kommes i et fad med 2-3 dl salt. Steges i ovnen ved 190 °C i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre, saltet er med til at 'udtørre' kartoflerne. Kartoflerne halveres og steges på en pande med skærefladen ned i smør eller andefedt til de er gyldne. Saltes yderligere inden servering.

De to fennikler deles i hver 4 både og kommes i en ovnklar pande og steges kort med skærefladen ned. Andefond kommes ved og og panden sættes i ovnen til fenniklerne er møre, kom skåret forårsløg over de sidste par minutter.

Anret med smørsauce med hakkede mandler, citronsaft og ærter eller ærteskud på 4 tallerkner. 

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03