ANDEBRYSTSALAT MED EFTERÅRS FRUGTER

​l Sværhedsgrad: Nem l Antal personer: 2 l Arbejdstid: ca. 30 minutter l Stegetid: Ca. 25 minutter l​

Det skal du bruge​

  • 2 stk. Anton andebryst (160-200 g)
  • 2 små røde æbler
  • 2 klementiner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 julesalat hoveder
  • 4 saftige dadler
  • 1 lille radicchio salat hoved
  • 1 lille håndfuld valnødder
  • Brøndkarse
  • Salt og peber

Hertil serveres lunt brød​

Tilberedning

Andebrysterne ridses let i skindet og krydres med groft salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden nedad og steges ca. 10-12 minutter. Fedtet hældes fra, og herefter vendes andebrysterne og steges i yderligere ca. 10-12 minutter på kødsiden. Lad hvile 5-10 minutter inden udskæring. Andebrysterne skæres i tynde skiver.

Æblerne skæres i både og klementinerne skrælles helt tæt ved hinden, klementinbåde skæres fri af hinden. Olivenolie, sennep, appelsinsaft og hvidvinseddike piskes sammen og smages til med salt og peber. Julesalat brækkes af i blade og blandes med æbler, klementiner og dadler skåret i både. Radicchio salaten plukkes i mindre stykker og blandes i.

Salaten fordeles i to dybe tallerkener sammen med de tynde skiver andebryst, og oliedressingen hældes over salaten, der pyntes med grofthakkede valnødder og brøndkarse. Serveres med lunt brød.​

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03