ANDEBRYSTSTEG MED BAGTE PÆRER & GLØGG-KÅL

​l Sværhedsgrad: Middel l Antal personer: 2-3 l Arbejdstid: ca. 10 minutter l Stegetid: Ca. 60 minutter l​

Det skal du bruge​

Andebryststeg

  • Anton andebryststeg (ca. 1500 g)
  • Groft salt & friskkværnet peber
  • ¼ liter pærecider
  • ¼ liter andebouillon
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. æblegele
  • Madkulør

Bagte pærer

  • 3-4 små faste pærer
  • 4 skiver bacon
  • 8 salvieblade

​Gløgg-kål

  • 1 lille rødkål (ca. 600 g)
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl appelsinjuice
  • 2 dl rødvin
  • 1 lille kanelstang
  • 2-3 nelliker
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. flagesalt

Tilberedning

Andebryststeg

Andebryststegen krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Den steges i ovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter, herefter kommes pærecider og andebouillon ved og steges i yderligere 60 minutter.

Sauce

Skyen sies fra andebryststegen over i en gryde, fedtet skummes fra og jævnes med lidt majsstivelse, rørt ud i koldt vand. Saucen smages til med eddike, æblegele og peber. Der kan evt. tilsættes madkulør for at give saucen mere farve.

Bagte pærer

Pærerne skrælles, men lad stilken sidde. Blomsten og lidt af kernehuset fjernes med en ske. Pærerne pakkes ind i bacon og 2 salvieblade sættes på hver pære. Pærerne bages i ovnen i ca. 20 minutter sammen med anden. Pærerne er færdige når de er møre og baconen er sprød.

Gløgg-kål

Gløgg-kålen kan laves i forvejen og blot varmes op inden servering.​

Kålen snittes fint og sauteres i smørret i en gryde. Appelsin saft tilføjes når kålen er faldet sammen og det koges kraftigt i et par minutter. Rødvinen hældes ved og kanelstang, nelliker, sukker og salt tilsættes. Kålen koges under låg ved svag varme i ca. 30 minutter og smages til med sukker og salt.

Andebryststegen skæres ud og brysterne skæres i skiver og serveres på en tallerken sammen med gløgg-kål og en bagt pære

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03