ANDEBRYSTSTEG MED MODERNE RØDKÅLSSALAT

​l Sværhedsgrad: Middel l Antal personer: 2-3 l Arbejdstid: ca. 20 minutter l Stegetid: Ca. 2 timer l​

Det skal du bruge​

Andebryststeg

  • Anton andebryststeg (ca. 1300 g)
  • 1 tsk. honning
  • ½ tsk. røget paprika

  • 1 spsk. olivenolie

  • Salt

Hertil serves evt. kartofler​

Moderne rødkålssalat

  • 1 lille rødkålshoved
  • 3 appelsiner
  • Saften fra ½ citon

  • 1 æble

  • 50 g valnødder

  • Citronmelisse

Tilberedning

Andebryststeg

Ovnen forvarmes til 150 °C. Emballagen fjernes fra andebryststegen, alubakken gemmes. Honning, paprika og olivenolie blandes godt sammen og andebryststegen pensles med marinaden og lægges tilbage i alubakken eller et ovnfast fad. Andebryststegen steges i den forvarmede ovn i ca. 90 minutter. For at bevare saftigheden i andebryststegen anbefales det efter ½ time i ovnen at stegen pensles med det overskydende fedt i alubakken, gøres 2-3 gange i løbet af stegetiden. Efter de første 90 minutter skrues ovnen op til 220 °C og andebrystegen steges i yderligere en ½ time, afslut med grill i ca. 10 minutter for at give stegen ekstra sprødhed i skindet. Andebryststegen tages ud af ovnen og drysses med salt, lad den hvile ca. 15 minutter inden den parteres. Andebrysterne skæres fra helt inde ved brystbenet, hvorefter de skæres i tynde skiver.

Moderne rødkålssalat

Rødkålen snittes helt fint i strimler og kommes i en skål. Saften fra 1 appelsin og ½ citron presses hen over rødkålen og det blandes let rundt. De to øvrige appelsiner skrælles og appelsinerne skæres i skiver. Æblet skæres i tynde strimler og kommes sammen med appelsinskiverne i skålen med rødkål. Lige inden servering ristes valnødderne på en pande og drysses hen over salaten.

Rødkålssalaten anrettes på en tallerken sammen med et par skiver andebryst og pyntes med citronmelisse.

Tip!

Andebryststegen kan forberedes dagen før og varmes i ovnen før servering. Fedtet gemmes fra stegningen og hældes over den udskåret andebryststeg for at gøre kødet ekstra saftigt og skindet sprødt.​

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03