ANDEBRYSTSTEG MED QUINOA SALAT

​l Sværhedsgrad: Nem l Antal personer: 2-3 l Arbejdstid: ca. 20 minutter l Stegetid: Ca. 2 timer l​

Det skal du bruge​

Andebryststeg & krydderpasta

  • Anton andebryststeg (ca. 1300 g)
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. løgpulver

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • ½ tsk. spidskommen

  • ½ tsk. stødt koriander

  • Saft og finrevet skal af en økologisk citron​

Hertil serves evt. lunt groft brød​

Quinoa salat

  • 2 dl quinoa
  • Rucola
  • 1 æble
  • 1 citron
  • 1 granatæble
  • 1 spsk. olivenolie
  • Cherry tomater

Tilberedning

Andebryststeg & krydderpasta

Ovnen forvarmes til 150 °C. Den optøede andebryststeg tages ud af folien, gem evt. alubakken til stegning. Andebryststegen ridses i skindet over hele brystet. Alle krydderierne blandes sammen med honning og citron til en tyk pasta. Krydderpastaen gnides godt ind i bryststegen, der lægges i alubakken eller et ovnfast fad. Andebryststegen sættes i den forvarmede ovn og steges i ca. 90 minutter. Efter en time pensles andebryststegen med det opsamlede fedt. Efter 90 minutter skrues ovnen op på 220 °C (varmluft) og steges i yderligere 20 minutter til skindet er sprødt. Lad andebryststegen hvile 10 minutter før den parteres.

Quinoa salat

Quinoaen skylles godt og kommes i en gryde med 4 dl vand og lidt salt lad det koge i ca. 20 minutter. Det overskydende vand sies fra og quinoa stilles til afkøling. Æblerne skæres ud i tynde skiver og granatæblekernerne bankes ud. Rucolaen skylles og tørres og blandes sammen med quinoa, æbler og granatæblekerner, en spsk. olivenolie blandes i og salaten smages til med salt.

Andebrysstegen parteres og brysterne skæres i skiver. Serveres sammen med quinoasalat og lunt groft brød.

Tip!

Kom æbleskiverne i en skål med vand dryppet med citronsaft, det forhindre at de bliver brune i frugtkødet.

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03