ANDECONFIT​

OBS! Denne ret skal påbegyndes min. 1 dag før servering.

​​l Sværhedsgrad: Middel l Antal personer: 4 l Arbejdstid: ca. 2x20 minutter l Stegetid: Ca. 3 timer l​​

Det skal du bruge​

Andeconfit/Confit de canard

  • ​4 Anton andelår (275-325 g)
  • 1 spsk. groft salt
  • 1 tsk. knuste peberkorn
  • 4 fed hvidløg
  • 3-4 timiankviste
  • 1-2 laurbærblade
  • 1 kg andefedt

Confit de canard med salat​

  • 4 confiteret andelår (Andeconfit)
  • Forskellige salater efter ønske
  • 1 granatæble
  • 1 håndfuld nødder efter ønske

​​Vinagrette

  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 knsp. groft salt
  • Friskkværnet peber

Hertil serveres lunt brød

Tilberedning​

Dag 1

Andelårene gnides med groft salt og peber og lægges i et ovnfast fad. Et fed let-knust hvidløg, en timiankvist og et halvt laubærblad lægges ved hvert andelår. Fadet dækkes med folie og sættes i køleskabet til den efterfølgende dag.

Dag 2

Andefedtet smeltes i en gryde og lårene kommes i. Der skrues helt ned for varmen og andelårene simre under låg 2½-3 timer. Andelårene må ikke koge-stege i fedtet. Andelårene tages op og lægges i et ovnfast fad. De steges i den forvarmede ovn ved 225 °C til skindet er sprødt og serveres.

Lårene kan også lægges i en tildækket skål og opbevares i køleskabet.

Tip!

De confiterede andelår kan opbevares i køleskabet i op til 3 uger efter tilberedning.​

Confit de canard med salat

De confiterede andelår steges sprøde på en pande eller i en forvarmet ovn (som anvist ovenfor). Lårene skal være gennemvarme.

Vinagrette

Alle ingredienser blandes sammen i en skål. Det røres godt rundt og smages til med salt og peber.

Andelårene anrettes på en tallerken sammen med salat af eget ønske granatæblekerne og nødder. Vinagretten dryppes over og serveres straks med lunt brød.​

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03