BRAISERET ANDELÅR MED ROSA PEBER

l Sværhedsgrad: ​Nem l Antal personer: 4 l Arbejdstid: ca. 20 minutter l Stegetid: ca. 1½ time l

Det skal du bruge​

  • 3 Anton andelår (275-325 g)
  • 12 pillede skalotteløg
  • Salt og pebet
  • 2-3 timiankviste
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. rosa peberkorn
  • Saft fra 2 appelsiner
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 4 dl hønsebouillon
  • 4 æbler (skåret i kvarte)
  • Majsstivelse
  • Honning
  • Persille

Hertil serveres kartofler

Tilberedning​

​Forvarm ovnen til 225 °C.

Andelårene lægges i en bradepande, krydres med salt og peber, og brunes i den forvarmede ovn i 15 minutter. Ovnen skrues ned til 150 °C. Fedtet hældes fra og skalotteløg, timiankviste, laurbærblade, peberkorn, appelsinsaft, hvidvin og bouillon tilsættes. Bradepanden dækkes til med folie og sættes i ovnen i ca. 1½ time. Efter en halv time tilsættes æblerne og steges med den sidste time.

Skyen hældes fra bradepanden og skummes for fedt. Majsstivelses jævnes med lidt koldt vand og røres i skyen. Saucen smages til med honning, salt og peber.

De stegte andelår placeres i et ovnfast fad og saucen hældes over. Det drysses med hakket persille og serveres sammen med de kogte kartofler.

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03