LANGTIDSSTEGT AND MED INGEFÆR, SALVIE & BLOMMERSAUTE

​​l Sværhedsgrad: Middel l Antal personer: 4 l Arbejdstid: ca. 30 minutter l Stegetid: Ca. 4 timer l​

Det skal du bruge

And

  • Anton hel and (ca. 3000 g)
  • Salt og peber
  • 100 g frisk revet ingefær
  • 8-10 salvieblade
  • 1 helt hvidløg (skrællet)
  • 2 rødløg (snittet)
  • 4 svesker
  • 1½ dl marsala
  • 3 dl andebouillon
  • Majsstivelse

Hertil serveres aspargeskartofler

​Blommesaute

  • 25 g skrællet ingefær
  • 8-10 salvieblade
  • 2 rødløg (i både)
  • 12 små blommer (skåret i kvarte)

Tilberedning​

And

Indmaden tages ud flommefedtet, der sidder ved gumpen fjernes. Anden renses og duppes tør med køkkenrulle, herefter gnides den ind- og udvendigt med groft salt og peber. Ingefær, salvieblade, hvidløgsfed, rødløg og svesker blandes sammen og fyldes i anden der lukkes med en kødnål. Anden lægges i en bradepande og steges i ovnen ved 150 °C. Et par gange under stegningen hældes fedtet fra og gemmes. Samlet stegetid er ca. 4 timer. Den færdigstegte and lægges på et fad mens saucen tilberedes.

​Fyldet skrabes ud og kommes i en bradepande sammen med lidt af fedtet fra anden og marsala. Det sies over i en gryde, fedtet skummes fra og bouillonen tilsættes. Saucen koges lidt ind og jævnes med majsstivelse (rørt ud i koldt vand) og smages til med salt og peber.

Blommesaute

Den skrællede ingefær skæres i tynde skiver og steges ved kraftig varme i lidt andefedt sammen med salviebladende. Rødløg og blommer tilsættes og lynsteges i ca. 2 minutter. Sauten smages til med lidt sukker og salt.

Anden parteres og serveres sammen med blommesaute, kogte asparges kartofler og andesauce.

Tip!

Den frosne and i emballage bør lægges til optøning på et fad i køleskabet 2-3 døgn før tilberedning.

Det overskydende andefedt gemmes i en lufttæt beholder. Det kan fryses ned og anvendes senere til f.eks. andeconfit eller stegning.

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03