And
Indmaden tages ud flommefedtet, der sidder ved gumpen fjernes. Anden renses og duppes tør med køkkenrulle, herefter gnides den ind- og udvendigt med groft salt og peber. Ingefær, salvieblade, hvidløgsfed, rødløg og svesker blandes sammen og fyldes i anden der lukkes med en kødnål. Anden lægges i en bradepande og steges i ovnen ved 150 °C. Et par gange under stegningen hældes fedtet fra og gemmes. Samlet stegetid er ca. 4 timer. Den færdigstegte and lægges på et fad mens saucen tilberedes.
Fyldet skrabes ud og kommes i en bradepande sammen med lidt af fedtet fra anden og marsala. Det sies over i en gryde, fedtet skummes fra og bouillonen tilsættes. Saucen koges lidt ind og jævnes med majsstivelse (rørt ud i koldt vand) og smages til med salt og peber.
Blommesaute
Den skrællede ingefær skæres i tynde skiver og steges ved kraftig varme i lidt andefedt sammen med salviebladende. Rødløg og blommer tilsættes og lynsteges i ca. 2 minutter. Sauten smages til med lidt sukker og salt.
Anden parteres og serveres sammen med blommesaute, kogte asparges kartofler og andesauce.
Tip!
Den frosne and i emballage bør lægges til optøning på et fad i køleskabet 2-3 døgn før tilberedning.
Det overskydende andefedt gemmes i en lufttæt beholder. Det kan fryses ned og anvendes senere til f.eks. andeconfit eller stegning.