ANDERACER

Peking and (traditionel and)

Racen Peking and stammer oprindeligt fra Kina, men kom i slutningen af 1800-tallet til Europa. Ved udrugning vendes ællingen hver time, hvilket er med til at give en naturlig rytme. Peking anden er en svømmefugl og et flokdyr.

Hannen har typisk en højere vægt end hunnen. Desuden er kvarket dybere og hannerne har en lille 'krølle' på halefjeren.

Peking anden slagtes efter ca. 40-59 dage. Efter slagtningen vokses anden, hvilet er med til at fjerne de fjerrester og dun som plukkemaskinen kan have svært ved at fjerne.

Når anden er slagtet og vokset luftkøles den. Under denne process køles ænderne med kold luft. Luftkølingen bevirker at anden ikke optager ekstra vand og derfor er der mindre svind ved tilberedning.

Peking anden er den and man i Danmark kender som traditionel and. Den har et tykkere fedtlag, hvilket er med til at give den masser af smag og gør kødet saftigt.

Peking anden kan tilberedes på mange måder, og er i Kina en national ret, der serveres i tynde pandekager med agurk, forårsløg og hoisinsauce

Berberie and

Berberie anden stammer oprindeligt fra de central- og sydamerikanske lande. Racen lever naturligt i tropiske klimaer, men kan også overlever i koldere klimaer, som der er mange steder i Europa. Berberie anden er en stor, lys flyvefugl. Den kan stadig flyve, men dog i et begrænset omfang.

​Hannen er ofte over dobbelt så stor som hunnen ved slagtealderen. Traditionelt kaldes hannen for Canard, og hunnen kaldes Canette. Canette slagtes efter 9-10 uger, hvor Canard først slagtes efter 10-13 ugers levetid. Ænderne vokses efter slagtning for at fjerne eventuelle fjer- og dunrester. Derefter luftkøles ænderne, herved optager de ikke ekstra vand.

Berberie anden er mørkere i kødet end f.eks. peking anden, og da berberie anden oprindeligt er en flyvefugl, har den et større bryst og mindre fedt. Det er med til at give en den ekstra meget brystfylde i forhold til en almindelig peking and.

Se inspirerende opskrifter under opskriftsfanen.

Dagrofa ApS | Knud Højgaards Vej 19 | 7100 Vejle | Tlf.: 70 10 02 03